Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 22.11.2021 – 26.11.2021 

PONIEDZIAŁEK
22.11.2021

II danie: Kaszotto z warzywami (300 g) – składniki: cebula, cukinia, dynia, papryka, marchewka, bulion, przecier pomidorowy, oliwa z oliwek, przyprawy, kasza jęczmienna, groszek zielony.
Ogórek kwaszony, zielony
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier

Zupa: Zupa kalafiorowa (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kalafior, przyprawy, śmietana

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
23.11.2021

II danie: Kotlet mielony pieczony (120g) – składniki: mięso wieprzowe, przyprawy, bułka tarta, jajko, mąka pszenna
Ziemniaki (200 g)
Surówka z selera i brzoskwini (100 g) składniki: seler, brzoskwinia, jogurt naturalny, przyprawy
Lemoniada pomarańczowa (150 g)
– składniki: woda, pomarańcza

Zupa: Barszcz biały z makaronem (350g)składniki: kiełbasa biała, seler, por, cebula, przyprawy, ziemniaki, czosnek, śmietana
Jabłko

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (7), seler (9)

ŚRODA
24.11.2021

II danie: Potrawka z ciecierzycy z pomidorami  (200 g) – składniki: ciecierzyca, marchew, cebula, pomidory z puszki, pietruszka, oliwa z oliwek, papryka czerwona, cukinia, dynia
Kasza bulgur  (200 g)
Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier

Zupa: Zupa szczawiowa  (350 g) – składniki: szczaw, seler, śmietana, pietruszka, przyprawy, marchew, ziemniaki

Alergeny: mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
25.11.2021

II danie: Bitki wieprzowe (120 g)składniki: mięso wieprzowe , pietruszka, seler, marchew, cebula, oliwa, mąka pszenna, przyprawy
Kasza gryczana (200 g)
Sałatka z buraczków (100 g)
Lemoniada
– składniki: woda, pomarańcza

Zupa: Krem z marchewki  z groszkiem ptysiowym (350 g) – składniki: dynia, marchew, pietruszka, seler, por, przyprawy, groszek ptysiowy
Mandarynka

Alergeny: zboża (1), seler (9) 

PIĄTEK
26.11.2021

II danie: Pulpeciki rybne w sosie koperkowym (300 g)składniki: dorsz, masło, bułka tarta, pietruszka, mąka pszenna, cebula, marchew, koper
Ziemniaki (200g)
Marchewka, cukinia tarta (80 g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier

Zupa: Zupa zacierkowa (350 g) – składniki: mięso z indyka, oliwa, cebula, mąka pszenna, ziemniaki, marchew, czosnek, pietruszka, seler
Wafle z czekoladą

Alergeny: zboża (1), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *