Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 04.10.2021 – 08.10.2021

PONIEDZIAŁEK
04.10.2021

II danie: Hamburgery z ryby (120 g) – składniki: dorsz, jajko, cebula, bułka tarta, pszenna, przyprawy
Ziemniaki (200 g)
Tarta marchewka z jabłkiem i kapustą kwaszoną (100 g)
– składniki: marchew, jabłko, kapusta kiszona
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Owocowo-warzywny stół:
kalarepa, ogórek zielony, arbuz nektarynka.

Deser: Jabłko

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4)

WTOREK
05.10.2021

II danie: Zupa dyniowa z ziemniakami (350 g)– składniki: ziemniaki, dynia, przyprawy
Sałatka cezar z kurczakiem – składniki: pomidory koktajlowe, pierś z kurczaka, sałata lodowa, ser żółty tarty, oliwa, grzanki pszenne, musztarda, czosnek, ogórek zielony, przyprawy.
Kompot (150 g)
 – składniki: woda, owoce
Owocowo-warzywny stół: winogrona, papryka żółta, kiwi, marchewka

Deser: Krem czekoladowy z malinami – składniki: banan, ciecierzyca, kakao, maliny, miód, mleko.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),

ŚRODA
06.10.2021

II danie: Makaron z brokułowym pesto (300 g)– składniki: mąka razowa, pszenna, czosnek, śmietana, ser parmezan, brokuł, suszone pomidory, pestki słonecznika
Surówka z kapusty pekińskiej (80 g) – składniki: kapusta pekińska, marchew, jabłko, przyprawy jogurt naturalny
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane
Owocowo-warzywny stół: rzodkiewka, ogórek kwaszony, arbuz, gruszka.

Deser: Koktajl owocowy (200g) – składniki: mleko, banan, śliwka

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), 

CZWARTEK
07.10.2021

II danie: Biały barszcz z kiełbasą i ziemniakami (300 g) – składniki: marchew, chrzan tarty, biała kiełbasa, olej, czosnek, śmietana, seler, por ,cebula, przyprawy
Sałatka z tuńczyka i ryżu  – składniki: ryż basmatii, tuńczyk, kukurydza, ogórek zielony, por. Lemoniada z pomarańczą (150 g)
Owocowo-warzywny stół: kiwi, jabłko, brokuły, cukinia

Deser: Budyń z owocami (200g) – składniki: mąka ziemniaczana, mleko, masło, jeżyny , miód

Alergeny: zboża (1), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9) 

PIĄTEK
08.10.2021

II danie: Naleśniki z białym serem (300 g) – składniki: mąka, jajka, mleko, twaróg, miód, Jogurt naturalny z truskawkami
 Sok owocowo warzywny (150 g) – składniki: jabłko, marchew
Owocowo-warzywny stół: papryka żółta, zielona, śliwka, arbuz.

Deser: Banan

Alergeny: zboża (1), Jajka (3), mleko i produkty mleczne (7) 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *