Jadłospis na wynos 16.08.2021 – 20.08.2021

PONIEDZIAŁEK
16.08.2021

Zupa: Zupa jarzynowa z ziemniakami 7,9   – 400 ml
II danie: Gulasz drobiowy z marchewką – 150 g
Kasza gryczana 1 – 200 g
Surówka z cukinii i jabłka – 120g

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
17.08.2021

Zupa: Zupa koperkowa 7,9  – 400 ml
II danie: Pierś Kotlet schabowy w panierce otrębowej 1,3  – 150 g
Ziemniaki- 200 g
Mizeria z jogurtem 7 – 100 g

Alergeny:  zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
18.08.2021

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami 7,9  – 400 ml (zupa wegetariańska)
II danie: Potrawka z cieciorki z pomidorami – 200g  (danie wegetariańskie)
Ryż brązowy 1 – 200 g
Surówka z kapusty białej 7 – 80 g

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
19.08.2021

Zupa: Zupa kalafiorowa z ziemniakami 9 – 400 ml
II danie: Krokiety z mięsem i kapustą kwaszoną 1,3,7 – 150 g
Sałatka z pomidora i ogórka kwaszonego– 200 g

Alergeny:  zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

PIĄTEK
20.08.2021

Zupa: Zupa z czerwonej soczewicy 1,9 – 400 ml
II danie: Pierogi z truskawkami i jogurtem naturalnym 1,7 – 300 g

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *