Jadłospis na wynos 02.08.2021 – 06.08.2021

PONIEDZIAŁEK
02.08.2021

Zupa: Rosół z makaronem 1,9  – 400 ml
II danie: Miruna smażona 1,3,4 – 150 g
Ziemniaki z koperkiem – 200 g
Mizeria z jogurtem7 – 100g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
03.08.2021

Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej 1,9 – 400 ml
II danie: Udziec z indyka pieczony – 150 g
Ryż biały1 – 200 g
Bukiet warzyw z masłem 7 – 100 g

Alergeny:  zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)

ŚRODA
04.08.2021

Zupa: Zupa zielona z groszkiem ptysiowym 1,7,9 – 400 ml (zupa wegetariańska)
II danie: Kotlet jajeczny z kaszą jaglaną 1,3 – 150g  (danie wegetariańskie)
Ziemniaki – 200 g
Surówka z kapusty białej – 100 g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
05.08.2021

Zupa: Zupa szczawiowa z jajkiem 1,3,7,9  – 400 ml
II danie: Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem cukinią i pomidorkami 1 – 350 g
Surówka z kalarepy i rzodkiewki 7 – 100 g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

PIĄTEK
06.08.2021

Zupa: Zupa fasolowa z ziemniakami 1,9 – 400 ml
II danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą 1,3,7 – 200 g
Tarta marchewka – 100 g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *