Jadłospis na wynos 19.07.2021 – 23.07.2021

PONIEDZIAŁEK
19.07.2021

Zupa: Zupa z zielonego groszku z ryżem 1,7,9 – 400 ml
II danie: Hamburger rybny 1,3,4   – 150 g
Ziemniaki – 200 g
Sałatka z pomidora, rzodkiewki, sałaty i ogórka zielonego – 120 g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
20.07.2021

Zupa: Zupa jarzynowa z ziemniakami 7,9 – 400 ml
II danie: Pulpety z indyka w sosie koperkowym 1,3,7 – 150 g
Kasza pęczak1  – 200 g
Fasolka szparagowa z masłem i bułką 1,7  – 120 g

Alergeny:  zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)

ŚRODA
21
.07.2021

Zupa: Zupa ze słodkiej kapusty 1,9 – 400 ml ( zupa wegetariańska )
II danie: Makaron z pesto i orzechami 1,5,7  – 300g  (danie wegetariańskie)
Papryka czerwona – 90 g

Alergeny: zboża (1), orzechy (5), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
22.07.2021

Zupa: Barszcz biały z makaronem 1,7,9   – 400 ml
II danie: Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym – 200 g
Ziemniaki – 200 g
Mizeria ze szczypiorkiem 7 – 80 g

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

PIĄTEK
23.07.2021

Zupa: Chłodnik 7 – 400 ml
II danie: Naleśniki z serem białym z owocami 1,3,7 – 350 g

Alergeny: zboża (1), jajka (7), mleko i produkty mleczne (7)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *