Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 21.06.2021 – 25.06.2021

PONIEDZIAŁEK
21.06.2021

Zupa: Zupa krem z marchwi z ryżem (350 g) składniki:, marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, śmietana 30%, ryż.

II danie: Kolorowy makaron świderki kolorowe z brokułem, kurczakiem i pomidorkami   (300 g) składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, brokuły (150g), pierś z kurczaka (100g), pomidory koktajlowe (30g). pietruszka, czosnek, cebula,  przyprawy.
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: woda, rabarbar, miód.

Deser: Owocowy stół – składniki: Jabłko, gruszka, truskawka, banan.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
22.06.2021

Zupa: Zupa jarzynowa (350 g) – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 30%, ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, natka, przyprawy, cebula.

II danie: Pulpeciki mieszane z cukinią w sosie pomidorowym(120 g) – składniki: pierś z kurczaka, mięso wieprzowe, pomidory z puszki, koncentrat,  cukinia, mąka pszenna, , koncentrat pomidorowy, jajko, woda, przyprawy.
Kasza jaglana (100 g)
Surówka z białej kapusty (90g) – składniki: chrzan, kapusta biała, koper..
Lemoniada (150 g)
– składniki: woda, cytryna, miód.

Deser: Zielony sok z gruszką  (200 g) składniki: Jabłko, gruszka, pietruszka

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9) 

ŚRODA
23.06.2021

Zupa: Zupa krem z zielonego groszku z groszkami ptysiowymi (350 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, groszek zielony, mąka pszenna, przyprawy.

II danie: Kolorowe leczo warzywne  (250 g) – składniki: ciecierzyca, papryka czerwona, papryka żółta, cebula, marchew, cukinia, pietruszka.
Kasza pęczak (100 g)
Ogórek małosolny (50 g)

Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, miód.

Deser: Słupki warzyw z hummusem  – składniki: kalarepa, ciecierzyca, sok z cytryny, oliwa, ogórek, papryka.

Alergeny: zboża (1), seler (9)

CZWARTEK
24.06.2021

Zupa: Meksykańska zupa z fasolą i cukinią (350 g)  – składniki: woda, marchewka, pietruszka, por, seler, fasola czerwona, kukurydza, cukinia, cebula, przyprawy, pomidory z puszki, grzanki pszenne, czosnek, koncentrat pomidorowy.

II danie: Naleśniki z serem na słodko (250g) – składniki:  mąka pszenna, razowa, ser biały twarogowy, jogurt naturalny, jajko, mleko, czekolada gorzka.
Ogórek małosolny (90 g)
Lemoniada pomarańczowa (150 g) składniki: woda, cytryna, pomarańcza.

Deser: Truskawki (50 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9) 

PIĄTEK
25.06.2021

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *