Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 31.05.2021 – 04.06.2021

PONIEDZIAŁEK
31.05.2021

Zupa: Krem z marchewki z ryżem (350 g) – składniki: woda, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana, ryż biały,  pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe.

II danie: Łosoś pieczony z koperkiem (100 g) składniki: łosoś, koperek, cytryna.
Ziemniaki (120 g)
Surówka z kapusty kwaszonej (90 g)
– składniki: kapusta kwaszona, jabłko, cebula, olej.
Kompot rabarbarowy (150 g) – składniki: rabarbar, cukier, woda.

Deser: Gruszka

Alergeny: zboża (1), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
01.06.2021

Zupa:  Rosół z makaronem (350 g) – składniki: woda, mięso wołowe, drobiowe, marchew, pietruszka  korzeń, seler por, mąka pszenna, cebula, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe, natka.

II danie: Kotlet z indyka smażony (100 g) – składniki: filet z indyka, jajka, bułka tarta, olej.
Ziemniaki – 120 g
Mizeria z jogurtem (80 g) – składniki: ogórki zielone, jogurt naturalny.

Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: mieszanka owocowa, woda, cukier.

Deser: Talerz owoców z cieciorellą – składniki: banan, truskawki, pomarańcza, borówki, masło orzechowe, kakao, daktyle.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9) 

ŚRODA
02.06.2021

Zupa: Zupa szczawiowa z jajkiem (350 g) – składniki: woda, szczaw, jajko, marchew, pietruszka, korzeń, seler, por, ziemniaki, śmietana30%, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liście laurowe.

II danie: Kaszotto z warzywami  (200 g) – składniki: kasza pęczak, cukinia, papryka kolorowa, czosnek, pieczarki, marchewka, cebula, olej, sól, pieprz czarny.
Surówka z sałaty i rzodkiewki z dressingiem jogurtowo-ogórkowym (90g) – składniki: sałata, rzodkiewka, ogórek zielony, jogurt naturalny, przyprawy.
Woda z cytryną (150 ml) – składniki: woda, cytryna.

Deser: Banan

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
03.06.2021

Wolne

PIĄTEK
04.06.2021

Wolne

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *