Jadłospis na wynos 14.06.2021 – 18.06.2021

PONIEDZIAŁEK
14.06.2021

Zupa: Zupa koperkowa z ziemniakami 1,7,9 – 400 ml
II danie: Kolorowy kociołek z filetem z kurczaka  – 350 g
Kasza pęczak1 – 200 g
Ogórek małosolny – 90 g

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
15.06.2021

Zupa: Zupa pomidorowa z makaronem1,7,9  – 400 ml
II danie: Befsztyk wołowy z cebulką 150g 1,3 – 150 g
Ziemniaki – 200 g
Sałatka z buraczków – 120 g

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)

ŚRODA
16.06.2021

Zupa: Botwinka z jajkiem 7,9– 400ml ( zupa wegetariańska )
II danie: Kotlet z kalafiora i  kaszy jaglanej z sosem koperkowym1,3,7 – 200g (danie wegetariańskie)
Ryż brązowy1 – 200g
Pomidory z cebulką/brokuły z masłem1,7 – 120g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)

CZWARTEK
17.06.2021

Zupa: Zupa selerowa z grzankami chrupiącymi 1,7,9 – 400 ml
II danie: Nuggetsy pieczone w płatkach kukurydzianych1,3 – 300 g
Ziemniaki z koperkiem – 200 g
Surówka z cukinii i jabłka  – 120 g

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

PIĄTEK
18.06.2021

Zupa: Kapuśniak ze słodkiej kapusty 9 – 400 ml
II danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką1,3 – 200 g
Surówka marchewkowo-owocowa – 120g

Alergeny: zboża (1), jajka(3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *